Biisonimafiasta potkua sähköön

Takaisin

Olimme jo pitkään hakeneet somevaikuttajakumppania, joka tuottaisi erilaista sisältöä kuin mitä sähköyhtiöiltä on totuttu näkemään. Kumppanin, jonka olisi helppoa ajatella, että sähkö ei ole vakavaa ja tylsää. Sähkö on myös mielentila – makea juttu, jonka ympärillä voi tehdä kaikenlaista hauskaa.

Viime lokakuussa etsintämme tuotti tulosta. Kahvittelimme Biisonimafian poikien kanssa ja löysimme nopeasti yhteisen sävelen. Meitä kiinnosti laajentaa ajatteluamme. Biisonimafiaa kiinnosti mahdollisuus miettiä kokonainen vuosi, mitä kaikkea sähköllä liikkuvaa voisi rakentaa - paino sanalla ”rakentaa”. Tähän mennessä askarreltuja härveleitä ei taatusti voi ostaa kaupasta!

– Meille oli tärkeää, että tämän yhteistyön kautta päästäisiin tavallaan näkemään tulevaisuuteen, ja mitä sähkömoottoreiden kanssa tapahtuu. On ollut hurjan mielenkiintoista oppia tekemisen kautta, miten valtavia voimia sähköllä saa siirrettyä, kertoo Kaitsu Rinkinen Biisonimafiasta. - Sähkömoottorista kaikki voima vapautuu välittömästi käyttöön. Nyt kun on puuhaillut sähköhärveleiden kanssa, polttomoottori alkaa oikeasti vaikuttamaan aika laiskalta ja ponnettomalta voimanlähteeltä, Rinkinen jatkaa.

Biisonimafia on saanut Lumme Energialta käytännössä vapaat kädet tehdä mitä huvittaa, kunhan tekeminen noudattaa yhtiön arvoja ja etiikkaa. Kumppanuus on tuottanut jo erittäin hauskoja videoblogeja eli vlogeja, joissa Kaitsu ja kumppanit vievät sähkön sinne missä tavallisuus loppuu ja kämmenet hikoavat. Biisonimafian asenteena on alusta asti ollut ”ei tehdä mitä kannattaisi tehdä, tehdään mitä voi tehdä”.

– Me ollaan edustettu katsojille ehkä vähän semmoista ääliöjunttia, joka syö kymmenen lehmää päivässä ja ajaa lavamaasturilla. On siistiä että yleisö voi meidän kauttamme nähdä, kuinka sähkö voi olla siistimpi ja makeampi käyttövoima kuin bensa, ja että me ollaan voitu jakaa katsojille se matka, Kaitsu kertoo.

Rinkinen kertoo nyt kokemuksen kautta ymmärtäneensä, että sähköiset kulkuvälineet ovat periaatteessa yksinkertaisia, kunhan on oppinut periaatteet. Kaikki mikä liikkuu sähköllä, koostuu akusta, kontrollerista ja moottorista. Kysymys on vain siitä, että osaa pelata oikealla tavalla näiden elementtien kanssa.

– Ei polttomoottorin ympärille voisi rakentaa yli 100 km/h kulkevaa potkulautaa, niin kuin me nyt ollaan tehty. Sähkön tulevaisuus näyttää pirun mielenkiintoiselta. Ollaan nyt oman tutkimuksen kautta tajuttu, kuinka valtavasti sähköön ja sähkömoottoreihin liittyviä innovaatioita on tuloillaan. Sähkössä on valtavasti mahdollisuuksia, joista me ollaan tosi innoissaan, Kaitsu lopettaa ja kurvaa rakentamallaan sähkökolmipyörällä kaukaisuuteen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

09.06.2021 | Asiakkaana

Kuinka suuri ilmastoteko on ympäristöystävällinen sähkösopimus?

Ilmastonmuutos on karua todellisuutta ja keinot sen hillitsemiseksi tuntuvat joskus yksilötasolla rajallisilta. Yksilön valinnoilla on kuitenkin...

26.05.2021 | Asiakkaana

Kahdesta tuli entistä loistavampi yksi

Lumme Energia ja Loiste Sähkönmyynti yhdistivät toimintansa. Lumme Energiasta tuli entistä merkittävämpi valtakunnallinen energiayhtiö, joka tarjoaa...

Vihreyttä lämmitykseen – pientaloille avustusta öljylämmityksestä luopumiseen

Pientalot voivat hakea tukea vaihtaessaan öljyn ekologisempaan lämmitysvaihtoehtoon. Maksimiavustus on 4 000 euroa.