Biopolttoaineet vähentävät autoilun päästöjä jopa 80 %

Takaisin

Biokaasu kuljettaa puhtaasti kotimaisella polttoaineella.  Jos miljoona suomalaista vaihtaisi biokaasuautoon, säästyisi 175 000 henkilön koko hiilijalanjälki vuodessa.

Bensiinille vähäpäästöisempi vaihtoehto on myös bioetanoli. Suomessa RE85-etanolipolttoainetta valmistetaan tähteistä, kuten hävikkileivästä. Pienellä investoinnilla voit muuttaa bensiini- ja dieselkäyttöisen auton RE85-käyttöiseksi, kunhan autossa ei ole suorasuihkumoottoria.

Dieselpolttoaineeseen sekoitetaan nykyään uusiutuvista raaka-aineista tuotettua dieseliä, joka voi olla kotimaista uusiutuvaa dieseliä tai joissain tapauksissa myös perinteistä biodieseliä. Kun uusiutuvaa dieseliä valmistetaan yhä yleisemmin jäte- ja tähderaaka-aineista, kasvihuonekaasujen vähenemä fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna voi olla jopa 90 %.

Sähköauton hankinta vaatii alkuinvestoinnin, mutta sähköauton energiakulut ovat huomattavasti polttomoottoriautoja pienemmät. Liikkumalla sähköautolla bensa-auton sijaan, pienenee keskivertosuomalaisen liikenteestä aiheutuva hiilijalanjälki 63  % vuodessa. 

Keskivertosuomalaisen_hiilijalanjalkiBiokaasulla tai biojätteestä valmistetulla etanolilla ajaminen laskee  keskivertosuomalaisella autoilusta aiheutuvia fossiilisia päästöjä jopa 80 %.

Lisää tietoa sähköautoilusta!

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Sähköntuotannolla merkittävä rooli hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä

Sähköntuotannon hiilidioksidipäästöt laskivat viime vuonna lähes neljänneksen. Suomessa jo noin 85 prosenttia sähköntuotannosta on päästötöntä....

Aurinkosähköjärjestelmä nostaa kiinteistön arvoa

Aurinkosähköjärjestelmän avulla voi säästää nopeasti isonkin summan energiakuluissa. Aurinkopaneelit ovat myös helppo ja ekologinen vaihtoehto...

Säädä koti kesäasentoon loman ajaksi – säästyt turhalta sähkönkulutukselta

Tee nämä asiat kotona, kun olet pitemmän ajan mökillä tai matkoilla.