Frisbeegolfia koko perheelle Naissaaressa

Takaisin

Naissaaren idyllisessä ympäristössä sijaitseva frisbeegolf-rata tarjoaa hauskan tavan tutkia saaren viheraluetta ja vesistöjen läheisyys tuo myös oman jännityksensä peliin. Lumme Energian sponsoroima rata sopii hyvin aloittelijoille ja lajia jo jonkin verran harrastaneille.

Frisbeegolf on edullinen laji, joka sopii koko perheen harrastukseksi. Lajin aloittamiseen vaaditaan parhaimmillaan vain muutama frisbee eli liitokiekko. Frisbeegolf noudattelee nimensä mukaisesti golfin sääntöjä puttauksineen, par-tuloksineen ja teknisesti vaihtelevine ratoineen.

Kiitelty, aloittelijoille sopiva rata

Naissaaren frisbeegolf-rata on helposti lähestyttävä myös lajia taitamattomille. Rata sisältää yhdeksän pelattavaa väylää, joiden par on 3. Aloitusheiton paikka on merkitty jokaiselle väylälle ja opasteet ohjeistavat kulkusuunnan koko radan läpikäymiseksi. Myös kokeneemmat frisbeegolfaajat nauttivat Naissaaren radan teknisistä haasteista ja metsiköiden läheisyydestä. Vesistöt ovat läsnä kautta radan, mikä tuo jännitystä seurueen suorituksiin.

Hauskinta pelaaminen on muutaman hengen ryhmissä. Heitot aloitetaan merkitystä paikasta ja frisbee on tarkoitus saada metalliseen maalikoriin. Väylien pituus vaihtelee Naissaaressa 42 metristä 74   metriin, ja väylillä pelataan vain lyhyemmän kantaman ”midareilla” ja puttereilla. Näin varmistetaan jokaiselle turvallinen pelikokemus. Golfin tapaan väylän suorittamista jatketaan siitä, mihin liitokiekko on viimeksi laskeutunut. Heittojen määrä lasketaan yhteen ja voittaja on se, jolla on vähiten pisteitä viimeisen väylän jälkeen.

Lumme Energian tunnuksin koristeltu Naissaaren rata on kaikille ilmainen ja sitä ylläpidetään aktiivisesti. Rataa on harrastajien puolesta kiitelty erityisesti hyvistä opasteista ja siellä järjestetään vuoden aikana useita kilpailuja. Viime vuonna frisbeegolf-rataa on laajennettu seitsemästä väylästä yhdeksään, mikä tuo lisää haastetta kokeneille kävijöille.

100-vuotiaan voimalan ympäristö lumoaa

Tiukan pelin päätteeksi voi hengähtää tunnelmallisen Naissaaren kahvi- ja juhlahuoneen antimia napostellen tai nauttia päivästä uimarannalla. Lähituotteita suosiva kahvihuone tarjoaa arkisin lounasta ja järjestää myös juhlapalveluita.

Naissaaren länsipuolelta löytyy myös tänä vuonna 100 vuotta täyttävä vanha
Vaajakosken vesivoimala ympäristöineen.
Wanhan Woimalan kaunis miljöö on niittänyt menestystä myös Wiki Loves Monuments 2018 -valokuvakisassa, jolloin Teuvo Salmenjoki ikuisti monumentin raadin mukaan ”ylevään ja kauniiseen” voittajakuvaan. Kuva viereisellä sivulla.

Vaajakosken Wanhalla Woimalalla on luvassa merkkivuosi, sillä vuonna 1920 perustettu voimalarakennus viettää pyöreitä juhlia tänä vuonna. Vuoteen 1940 käytössä ollut voimala toimii nykyään juhlatilana, joka avaa ovensa jälleen kesäkaudeksi 15. toukokuuta.

Naissaaren frisbeegolf-rata

LUMME_Ratakartta

Osoite: Saltuntie 23, Jyväskylä
Toteutus: puistorata
Väylien pituus: 42–74 metriä
Vaikeustaso: helppo

  • Maksuton koko perheen rata
  • Uusi 9-väyläinen toteutus
  • Huolella ylläpidetty
  • Radalla opasteet
  • Useita kilpailuja kauden aikana

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

12.10.2020 | Asiakkaana

Maailma paremmaksi sopivankokoisina paloina

Vatajankosken Sähkö on vuosia tehnyt vastuullista ja välittävää työtä asiakkaidensa kanssa. Nyt Lumme Energia jatkaa tätä samaa luotettavaa,...

17.08.2020 | Vapaalla

Syö särkeä se kasvattaa järkeä – uusia herkkuja "roskakalasta"

Oletko sinä kalastanut pikkukaloja rannalta? Useimmat meistä tietävät miltä tuntuu, kun ongen koho alkaa sukellella pinnan alle ja vavassa on juuri...

17.08.2020 | Vapaalla

Äänikirja imurointiin, e-kirja lounastauolle – kirjoista on entistä enemmän iloa

Äänikirja rauhoittaa rattiraivoa ja tekee imuroinnista ilon. Kännykässä odottava e-kirja tuo lounastauolla mukavan katkon työpäivään. Illalla...