Valitse lähiruokaa kaupasta ja toreilta – voit vähentää hiilipäästöistä lähes kolmanneksen

Takaisin

Paikallisesti tuotettu ruoka on tuoretta ja ilmastoystävällistä. Lähipalveluita käyttämällä mahdollistat myös niiden säilymisen. Torit, kauppahallit ja Facebookissa ilmoittelevat ruokapiirit ovat erinomaisia paikkoja ostaa lähiruokaa ja tutustua paikallisiin tuottajiin.

Keskivertosuomalaisen_hiilijalanjalkiOstamalla viisi kertaa viikossa lähiruokaa, pienenee keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki 5,6 % vuodessa eli 576 kg. Se on yli 27 %  ruoasta aiheutuvista hiilidioksidipäästöistä. 

Lue lisää ruokahävikin torjumisesta!

 

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Sähköntuotannolla merkittävä rooli hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä

Sähköntuotannon hiilidioksidipäästöt laskivat viime vuonna lähes neljänneksen. Suomessa jo noin 85 prosenttia sähköntuotannosta on päästötöntä....

Aurinkosähköjärjestelmä nostaa kiinteistön arvoa

Aurinkosähköjärjestelmän avulla voi säästää nopeasti isonkin summan energiakuluissa. Aurinkopaneelit ovat myös helppo ja ekologinen vaihtoehto...

Säädä koti kesäasentoon loman ajaksi – säästyt turhalta sähkönkulutukselta

Tee nämä asiat kotona, kun olet pitemmän ajan mökillä tai matkoilla.