Lumpeenlehti on nyt 100 prosenttisesti hiilineutraali painotuote

Takaisin

Asiakaslehtemme painatuksessa syntyneet hiilidioksidipäästöt kompensoidaan täysimääräisesti istuttamalla puita.

– Lähteminen mukaan asiakaslehtemme hiilijalanjäljen kompensointiin oli helppo päätös.  Meille on erityisen tärkeää olla mukana ympäristötyössä ja tehdä kestäviä, ympäristövastuullisia valintoja. Olemme iloisia, että painotuotteemme ei aiheuta ympäristökuormaa ja olemme samalla mukana tärkeässä ympäristöprojektissa, kertoo Lumpeenlehden päätoimittaja Jenna Lehtimäki Lumme Energialta. 

Hiilineutraali painotuote saadaan aikaan, kun päästöjä vähennetään tuotannon jokaisessa vaiheessa ja jäljelle jäävät kompensoidaan täysimääräisesti The Gold Standard -sertifioitujen ilmasto-­projektien kautta. Gold Standard on vapaaehtoisen päästökaupan tiukimmin valvottu laatustandardi.  

Käytännössä painotuotteiden aiheuttamat päästöt lasketaan tarkasti vaiheittain paperinvalmistuksesta rahteihin ja työntekijöiden työmatkoihin. Kompensointi tapahtuu istuttamalla metsää, joka konkreettisesti sitoo tuotannossa syntyneen hiilidioksidin. Päästötietojen oikeellisuudesta, kompensoinnin kohteesta ja valvonnasta vastaa painotyön tekijä Punamusta Oy.

- Asiakaslehden painopaperi on myös vähän ympäristöä kuormittavaa. Se valmistetaan Stora Enson Anjalan tehtaalla, ja sillä on EU Ecolabel-merkki sekä vastuullisen metsienkäytön sertifikaatit, toteaa Lehtimäki tyytyväisenä. 

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Sähköinen polttopuukauppa, MottiNetti, uudistui

Polttopuuta voi nyt ostaa ja myydä MottiNetti-palvelun kautta minne tahansa Suomeen. Myynti-ilmoitukset näkyvät alueilla, joilla on polttopuuta...

Kuinka paljon maksaa ilmalämpöpumpun käyttö pelkällä jäähdytyksellä?

Ilmalämpöpumppu on tehokas viilentäjä kesähelteillä. Paljonko tästä mukavuudesta joutuu maksamaan?

Oma aurinkovoimala on entistä parempi investointi

Aurinkosähkön pientuottajaksi ja -myyjäksi ryhtyminen on nyt helpompaa kuin koskaan. Oma aurinkosähköjärjestelmä on ekologinen investointi, joka...