Luonnonvoimaa taloon ja autoon

Takaisin

Lumme Energia toteutti Mikko Kuustosen ja Hanna Brotheruksen vapaa-ajan asunnolle aurinkosähköjärjestelmän ja sähköauton latauspisteen. Tyylikäs, ympärivuotisessa käytössä oleva vapaa-ajan asunto hyödyntää luonnonvoimaa monipuolisesti.

Mäntymetsä humisee tuulessa, auringossa kimalteleva järvi liplattaa vasten laituria, jostain kuuluu peipon iloista laulua. Mikko Kuustosen ja Hanna Brotheruksen upeassa vapaa-ajan asunnossa Suomen luonto näkyy ja kuuluu aivan erityisellä tavalla. Lumme Energia oli mukana toteuttamassa TV5:n Design by Lauri -ohjelmassa mukana ollutta Mikon ja Hannan vapaa-ajan asuntoa.

Huoli huomisesta sai muutoksen aikaan

Suomalainen artisti ja lauluntekijä Mikko Kuustonen on oppinut suosimaan elämässään vihreitä valintoja. Motivaatio muutoksiin ja korjausliikkeisiin syntyi huolestuttavista tilastoista ja raporteista. Mikon omat tyttäret ovat konkreettisesti opettaneet isäänsä, joten oppi ekoasioissa on tullut nuoremmalta sukupolvelta.

Edellisessä Lumpeenlehdessä (02/2019) Mikko Kuustonen kertoi ajatuksiaan ja syitä ekologisille valinnoille. Nyt kestävää kehitystä ja luontoa huomioiva vapaa-ajan asunto on valmistunut.

Pariskunnan vapaa-ajan asunnosta löytyy aurinkosähköjärjestelmä ja tontille asennettiin myös latauspiste sähköautoa varten. Näin Mikko ja Hanna sekä heidän vieraansa saavat ladattua uusiutuvasta energiasta tuotettua sähköä myös autoon.

LUMME_ilmakuvaLuontoa ja arkkitehtuuria kunnioittavia ratkaisuja

Mikko ja Hanna halusivat valita ekologisia ja kestävää kehitystä huomioivia energiaratkaisuja. Lumme Energia toteutti heidän toiveensa vapaa-ajan asunnon sähköjen osalta. Vapaa-ajan asunnon muoto myötäilee huikeita maisemia. Lumme Energian räätälöitävissä aurinkosähköratkaisuissa huomioitiin rakennuksen arkkitehtuuri. Aurinkopaneelit istuvat täydellisesti vapaa-ajan asunnon tyyliin, joka taas sulautuu luonnon kauniisiin muotoihin ja näkymiin. Tämä yllätti Mikon ja Hannan positiivisesti – ekologisuus voi olla myös kaunista.

Aurinkopaneelien asennus ei ollut aivan tavanomainen, sillä Mikon ja Hannan vapaa-ajan asunnon katto on loivasti viistetty, lähes tasakattoinen. Aurinkopaneelit asennettiin siis tasakattoasennuksella.

Vapaa-ajan asunnon katolle asennetut 12 aurinkopaneelia sulautuvat hienosti arkkitehtuuriin niiden mustan värin ansiosta. Lumme Energian tuotevalikoimasta kohteeseen valittiin aurinkopaneelit, joiden taustalevy ja alumiinikehykset ovat täysin mustat. Aurinkopaneelien yksikide itsessään on myös musta. Tumma väritys antaa aurinkopaneeleille viimeistellyn ilmeen, joka kunnioitti Mikon ja Hannan vapaa-ajan asunnon tyyliä.

Aurinkopaneelit ovat helppohoitoiset ja huoltovapaat, kuten Lumme Energian Joonas Kinnunen Mikolle asian TV-ohjelmassa ilmaisi. Aurinkopaneelien pinta on karkaistua lasia, jolloin sadevesi pitää huolen, että paneelien pinta pysyy puhtaana ja valmiina tuottamaan aurinkoenergiaa. Aurinkopaneelien helppohoitoisuus ja huomaamattomuus tekivät ekologisesta valinnasta helpon.

LUMME_autolatausEkosähköä autoon ja myös muille

Sähköautoa varten Mikon ja Hannan asunnolle asennettiin sähköauton latauspiste. Aurinkoisena aikana auto latautuu omalta katolta tuotetulla aurinkosähköllä. Silloin kun aurinkosähkö ei riitä auton lataukseen, akku latautuu Lumme Energian Eko Lumme Vesi -sähköllä. Vesivoimalla tuotettu sähkö on 100 % uusiutuvaa energiaa.

Jos aurinkosähköä käytetään vähemmän kuin aurinkopaneelit tuottavat, niin ylijäämäsähkö myydään verkkoon muiden käytettäväksi. Tästä Mikko ja Hanna voivat siis saada myös taloudellista hyötyä. Mikko onkin kovin innostunut omasta energiavoimalastaan ja pilke silmäkulmassa esittäytyy voimalaitosyrittäjäksi.

Uusiutuva energia saa perunatkin
maistumaan paremmilta

Lumme Energian liiketoimintapäällikkö Joonas Kinnunen toteaa
Design by Lauri -ohjelmassa, että aurinkoenergialla keitetyt uudet perunat maistuvat paremmilta. Mielenkiinnolla kuulisimme myöhemmin, mitä mieltä Mikko ja Hanna olivat, kun ensimmäisen kerran perunoita aurinkoenergian voimalla keittivät.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

09.06.2021 | Asiakkaana

Kuinka suuri ilmastoteko on ympäristöystävällinen sähkösopimus?

Ilmastonmuutos on karua todellisuutta ja keinot sen hillitsemiseksi tuntuvat joskus yksilötasolla rajallisilta. Yksilön valinnoilla on kuitenkin...

26.05.2021 | Asiakkaana

Kahdesta tuli entistä loistavampi yksi

Lumme Energia ja Loiste Sähkönmyynti yhdistivät toimintansa. Lumme Energiasta tuli entistä merkittävämpi valtakunnallinen energiayhtiö, joka tarjoaa...

Vihreyttä lämmitykseen – pientaloille avustusta öljylämmityksestä luopumiseen

Pientalot voivat hakea tukea vaihtaessaan öljyn ekologisempaan lämmitysvaihtoehtoon. Maksimiavustus on 4 000 euroa.