Mistä tietää, että ekosähkö on oikeasti ekologista?

Takaisin

Sähkömarkkinoilla toimijat myyvät ja ostavat sertifioitua ekosähköä, joka on tuotettu vesi-, bio-, tuuli- tai aurinkovoimalla. Käytännössä näin tuotettu sähkö kuitenkin sekoitetaan jakeluverkossa ydinvoimalla ja kivihiilellä tuotettuun sähköön. On aivan mahdollista myydä ekosähköä, vaikka sitä ei itse tuottaisikaan.

Lainsäätäjä valvoo ekosähkön markkinointia alkuperätakuukaupalla. Sähkö­pörssissä myydään sähkön alkuperän takaavia sertifikaatteja, joiden avulla varmistetaan se, että ekosähkönä ostettu ja myyty sähkö on aina ympäristöystävällisesti tuotettu.

Me Lumme Energialla haluamme varmistua myymämme ekosähkön tuotannon vastuullisuudesta.

Lumme Energia haluaa kehittää yhteistyötä suomalaisten tuottajien kanssa. Ostamme ekosähkömme takuut etuosto-oikeudella valituilta suomalaisilta tuottajilta. Näin tuemme suomalaista uusiutuvaa tuotantoa. Suosimalla suomalaisten uusiutuvien ja ekologisten voimaloiden alkuperätakuita varmistamme, että puhtaan energian merkitys poliittisessa päätöksenteossa ei ainakaan vähene.

Vesisähkösopimuksiemme sähkö on alkuperätodennettua 100 % uusiutuvaa vesivoimaa. Saat niistä myös Bonusta kaikkialle Suomeen!

Tee sähkösopimus ja Bonukset päälle!

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

09.06.2021 | Asiakkaana

Kuinka suuri ilmastoteko on ympäristöystävällinen sähkösopimus?

Ilmastonmuutos on karua todellisuutta ja keinot sen hillitsemiseksi tuntuvat joskus yksilötasolla rajallisilta. Yksilön valinnoilla on kuitenkin...

26.05.2021 | Asiakkaana

Kahdesta tuli entistä loistavampi yksi

Lumme Energia ja Loiste Sähkönmyynti yhdistivät toimintansa. Lumme Energiasta tuli entistä merkittävämpi valtakunnallinen energiayhtiö, joka tarjoaa...

Vihreyttä lämmitykseen – pientaloille avustusta öljylämmityksestä luopumiseen

Pientalot voivat hakea tukea vaihtaessaan öljyn ekologisempaan lämmitysvaihtoehtoon. Maksimiavustus on 4 000 euroa.