Pikalatauspisteet helpottavat pitkän matkan liikkumista sähköautolla

Takaisin

Täyssähköautolla pidempiä matkoja taittaessa pikalatauspisteet ovat ehdottomia matkan sujuvuuden kannalta. Pikalatauspisteet mahdollistavat nopean latauksen, jotta matka ei katkeaisi tunneiksi akuston lataamisajan kannalta. Tyypillisesti pikalatauspisteillä akusto latautuu 15−30 minuutissa, kuljettaja saattaa viihtyä huoltoaseman kahviossa paljon pidempäänkin.

Pikalatauspisteet ovat suunnattu täyssähköautojen pitkien matkojen liikkumiselle, kun tavalliset latauspisteet soveltuvat paremmin pidempiaikaiselle auton pysäköinnille sekä hybrideille. Lumme Energia on rakentanut pikalatauspisteet tieverkoston pääväylien mukaisesti, joka sujuvoittaa täyssähköautoilla liikkumista pitkillä matkoilla.

Esimerkkikartasta näet reittisi varrella olevat Lumme Energian pikalatauspisteet liikkuessasi Järvi-Suomen ja Savon suunnalta Helsinkiin tai toisinpäin. Jos olet matkalla Keski-Suomeen, vaikkapa Jyväskylään, löydät reitiltäsi Lumme Energian pikalatauspisteitä, joista voit ”tankata” autosi EKOenergialla.

Sähköauton lataus ympäristöä säästäen

Kaikki Lumme Energian latauspisteet ovat EKOenergia-merkittyjä. Tämä tarkoittaa, että myös pikalatauspisteiltä lataat aina sertifioitua, uusiutuvista lähteistä tuotettua energiaa autosi akustoon. EKOenergia on Suomen Luonnonsuojeluliiton myöntämä ympäristömerkki sähkölle. Ympäristömerkki kertoo, että energia on tuotettu vastuullisesti ja luontoa mahdollisimman vähän kuormittaen. Lumme Energia toi EKOenergian latauspisteille ensimmäisenä maailmassa. Sähköautoilijoille haluttiin tarjota mahdollisuus tehdä kestävämpiä ja vieläkin ekologisempia valintoja.

Mobiilisovelluksella helposti virtaa sähköautoon

Maksuton Lumme Lataus -mobiilisovellus näyttää ajantasaisesti latauspisteiden paikat ja niiden varustelun. Sovelluksesta voit myös valita nähtäväksi oman auton lataukseen sopivat pisteet ja niiden vapaana olon voi tarkastaa sovelluksen avulla. Lumme Energia on mukana yhdessä Pohjoismaiden suurimmassa latausverkostossa. Suomen Charge & Drive -verkostossa on jo 260 laturia ja 520 latauspistettä, harvinaisempia pikalatauspisteitä on 50. Pohjoismaiseen Charge & Drive -verkostoon kuuluu lähes 2500 laturia, joista noin 760 on pikalatauspisteitä.

Lumme Lataus -mobiilisovellus toimii maksuvälineenä ja ilmaisissa latauspisteissä latauksen käynnistäjänä. Rekisteröitymällä sovellukseen ja luottokorttitiedot antamalla, voit käyttää sovellusta latauksen maksamiseen. Latauksen maksamisen suoritat joko sovelluksen latauspiste -näkymässä tai sovelluksen kautta maksuttomasti tilattavalla RFID-tunnisteella. RFID-tunnisteella maksu tapahtuu hipaisemalla tunnisteella latauspisteen RFID-lukijaa.

Lumme Lataus -mobiilisovellus on ladattavissa App Storessa ja Google Playssa. Ohjeet ja käyttöehdot löydät Lumme Energian kotisivuilta lumme-energia.fi

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

03.08.2022 | Vapaalla

Terveelliset sipsit syntyvät omassa keittiössä – ja aineksia löytyy kotipihalta

Sipsien syömisestä seuraa yleensä hetken mielihyvän jälkeen vain huono omatunto. Onneksi perinteisten perunalastujen rinnalla on terveellisiä...

13.07.2022 | Vapaalla

Virtuaalimatkalla Sveitsin Alpeille

Virtuaalimatkailu on kestävä ja ympäristöystävällinen tapa matkustaa. Miltä sitten tuntuu matkustaa Sveitsin Alpeille omassa nojatuolissa?

06.07.2022 | Vapaalla

Laita kahvihukka kahleisiin – Vähennä hukkaan heitetyn kahvin määrää

Kahvia kuluu hukkaan kotitalouksissa kolmanneksi eniten. Miten määrää voisi pienentää tai ainakin hyödyntää? Lue vinkit.