Sähköinen polttopuukauppa MottiNetti rikkoo kävijäennätyksiään

Takaisin

Polttopuun käyttö on lisääntynyt korkean energian hinnan takia ja sen ostaminen käy helposti sähköisessä polttopuukaupassa. MottiNetissä kävijämäärä oli viime vuonna jo yli 100 000.

Netissä 24/7 

MottiNetti on Lumme Energian asiakkailleen tarjoama polttopuukaupan palvelu. Puun myyjät voivat rekisteröityä palveluun ja ilmoittaa myyntiin erilaisia polttopuulajeja. Palvelussa on puulle tietyt vakiomitat ja puulajit sekä aina myös tuotteen hinta näkyvissä. Lisätietoina myyjät voivat ilmoittaa toimitustapaan, toimituserän kokoon ja toimituskustannuksiin liittyviä tietoja. Puun ostajan on helppo vertailla tarjontaa ja tehdä palvelusta suoraan tilaus tarvitsemistaan polttopuista. MottiNetti välittää sen puun myyjälle ja lähettää vahvistuksen tilaajalle, jolloin kaupasta jäävät dokumentit molemmille. 

Kaupat suoraan ostajan ja myyjän välillä 

MottiNetin tehtävänä on auttaa ostajaa löytämään tarvitsemansa puut ja myyjä sekä selkeyttää kaupantekoa. Palvelu ei ole osallisena kauppatapahtumassa eikä peri provisiota myyntihinnasta. MottiNetin ylläpito ja kehitys rahoitetaan myyjien maksamalla käyttömaksulla. Kun ostaja tekee kaupat suoraan myyjän kanssa, normaali tuotevastuu on myyjällä. Ylimääräisiä välikäsiä ei tarvita. 

Polttopuukaupassa vaikeinta mitoitus 

MottiNetissä käytetään mittayksikköinä pinokuutiometriä ja irtokuutiometriä, jota kutsutaan myös heittokuutiometriksi. Laskennallisesti pinokuutiometri 40–50 cm:n pituisissa klapeissa on 1,63 irtokuutiometriä. Mitoitukseen jää kuitenkin aina hieman tulkinnanvaraa, sillä oikein tarkka tekijä saa kuution pinoon sopimaan enemmän klapeja kuin toinen. Irtokuutiometrin sisältämään puumäärään taas vaikuttaa esimerkiksi se, tehdäänkö mittaus kymmenen kuutiometrin perävaunussa vai yhden kuution kontissa. Nämä ovat kuitenkin normaaleja puukauppaan kuuluvia asioita, joista on opittu löytämään yhteinen näkemys ostajan ja myyjän välillä.

Mottinetti uudistuu 

Uudistettu mottinetti.fi-sivusto tulee käyttöön maaliskuun aikana. Uudistetussa palvelussa eri paikkakuntien polttopuutarjonta on entistä helpompi löytää, ja jatkossa myyjät voivat laajentaa tarjontaansa koko Suomeen. Toki mukaan toivotaan tulevan uusienkin myyjien, jotta tarjonta saadaan paremmin koko maan kattavaksi. Puun myyjät voivat jatkossa ostaa käyttöoikeuden palveluun ostohetkestä vuodeksi eteenpäin ja maksaa käyttömaksun rekisteröitymisen yhteydessä. Nykyiset myyjät siirtyvät automaattisesti uuteen palveluun. 

MottiNetti-palvelussa ovat Lumme Energian lisäksi mukana Kymenlaakson Sähkö, Savon Voima ja Pohjois-Karjalan Sähkö.

mottinetti.fi

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

18.05.2022 | Kotona

Sisäilmasta parempaa ilmanpuhdistimien ja kostuttimien avulla

Keväällä siitepöly ja katupöly aiheuttavat oireita allergioista ja hengityselinsairauksista kärsiville. Talvella kiusaa kuiva huoneilma. Laitteista...

11.05.2022 | Kotona

Millainen imuri lemmikkiperheeseen?

Lemmikkitalouteen sopivaa imuria etsivän kannattaa kysellä kokemuksia – hyviä ja huonoja – toisilta lemmikinomistajilta. Niitä saa ihan taatusti.

23.03.2022 | Kotona

Kodin paras paikka uusiutuu – saunaan halutaan nyt luksusta

Kiukaiden monimuotoisuus ja varusteiden määrä kasvavat koko ajan, ja muotoilu on mukana entistä enemmän.