Sähköiset kottikärryt keventävät kuormaa

Takaisin

Materiaalien siirroissa sähkökottikärryillä on monia etuja. Ketterä ja kevyt laite kulkee kapeita polkuja. Kuormaa sopii kyytiin kerralla jopa parisataa kiloa, ja tilavuutta on mallista riippuen noin 100–200 litraa. Mäkisessä maastossa ja rakennustelineillä sähkömoottorilla varustetut kottikärryt keventävät työtä merkittävästi. Laitetta on helppo siirrellä paikasta toiseen, ja se sopii hyvin farmariautoon tai veneeseen.

Kottarin_moottoriSähkökottikärryissä työn tekee vetokuvioiseen etupyörään kiinnitetty, roiskevesisuojattu napamoottori. Energia tulee kuupan alle sijoitetusta akusta, jonka vieressä on säädinyksikkö. Järjestelmään kuuluvat lisäksi toisessa aisassa oleva ohjain ja akun jännitteen näyttävä ilmaisin.

Sähkökäyttö lisää kärryjen painoa reilut 10 kg, mutta aisoihin tarttuessa sitä ei huomaa. Painojakauma on samanlainen kuin perinteisissä kärryissä. Kulkunopeutta säädellään oikean käden peukalolla käytettävällä painikkeella. Nopeimmillaan liikutaan reipasta ja kuorman kanssa normaalia kävelyvauhtia. Sähkökottikärryissä käytetään täysin umpinaisia AGM-akkuja, jotka toimivat missä asennossa tahansa. Yhtäjaksoinen ajoaika on noin 3 tuntia, eli 100 kg:n kuormalla voi ajaa 12,5 km. Se riittää helposti koko työpäiväksi.

Alberni-sähkökottikärryt tulevat Tšekistä. Suomessa niitä on ollut myynnissä kolme vuotta. Maahantuojan mukaan niitä on käytössä jo yli 400 kpl. Tarjolla on neljä mallivaihtoehtoa. Valikoimassa on 120 ja 200 litran muovikuupat sekä 100 litran sinkitty teräskuuppa. Moottorivaihtoehdot ovat 250 W ja 300 W, rengas 16 tai 10 cm leveä. Akun kapasiteetti on 26,4 Ah. Edullisimmat kärryt saa 790 eurolla.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

07.07.2021 | Kotona

Miten valitsen ja asennan itse älykkään turvakameran?

Älykkäiden turvakameroiden tarjonta on lisääntynyt valtavasti ja hinnat laskeneet jokamiesluokkaan. Itselle parhaan vaihtoehdon löytäminen voi olla...

Lataatko oikein? Lue vinkit, joiden avulla saat akun kestämään pitempään

Älylaitteiden akut kärsivät vääränlaisesta lataamisesta. Akun elinikä lyhenee, ja pahimmillaan akku voi jopa sytyttää tulipalon.

28.04.2021 | Kotona

Sähkön kulutus omakotitalossa - näin paljon laitteet vievät sähköä

Sähkön kulutus omakotitalossa jakautuu karkeasti kolmeen: rakennuksen lämmittämiseen tarvittavaan energiaan, käyttöveden lämmittämiseen sekä...