Sytytä valot kaamokseen – tee itse kranssi paperinarusta ja viimeistele se led-valoilla

Takaisin

Hohtava ruusukranssi valmistuu parissa tunnissa. Katso ohjeet ja käy toimeen. Viimeistele kranssi ulko- tai sisäkäyttöön sopivalla led-valosarjalla sen mukaan, laitatko kranssin ulos vai sisätiloihin.

Tänä syksynä joulukranssi tehdään paperinarusta. Romanttinen kranssi valmistuu parissa tunnissa, ja se viimeistellään led-valosarjalla. Valitse kranssin ja led-valojen väriksi sisustukseen sopivat lempivärisi. Valitse ulko- tai sisäkäyttöön sopiva valosarja sen mukaan, laitatko kranssin ulos vai sisätiloihin.

Tarvikkeet:

  • kahta eriväristä paperinarua: noin 5 metriä 11 cm leveää paperinarua kranssin pohjaksi ja 7 metriä 11 cm leveää paperinarua 14 ruusua varten
  • ohutta paperinarua tai -lankaa noin 3 metriä ruusujen kiinnittämiseen
  • metallirengas (mallissa on halkaisijaltaan 30 cm leveä rengas)
  • paperiliimaa tai liimapuikko
  • sakset
  • ohutta metallilankaa
  • metallileikkuri
  • led-valosarja

Ohje:

Leikkaa leveämmästä paperinarusta noin metrin mittaisia pätkiä. Avaa narun kierre auki ja ala sitoa kuvan mukaisesti paperinarua lenkeiksi renkaaseen. Avaamista helpottaa, kun työnnät peukalon paperinarun kierteeseen ja avaat toisella kädellä kierrettä auki. Myös narun varovainen kostutus sumuttamalla auttaa avaamista. Älä kuitenkaan sumuta narua märäksi.

Kiinnitä lenkit metallilangalla renkaaseen. Voit muotoilla lenkkejä haluamasi muotoisiksi. Tee kranssin pohja täyteen lenkkejä niin, että rengas peittyy. Leikkaa sitten ruusuja varten leveästä paperinarusta puolen metrin pätkiä ja avaa narun kierteet auki. Leikkaa avatut narunpätkät saksilla pituussuunnassa puoliksi.

Tee ruusuja taittamalla ensin narun pää sen alapuolelle kolmioksi. Ala sitten taitella narua niin, että siitä muodostuu lopulta neliö. Leikkaa ohuesta paperinarusta noin 20 cm:n mittaisia pätkiä ja tee niistä silmukka.

Pujota silmukka neliön keskellä olevan reiän läpi, ja liimaa se päällimmäiseksi taitellun leveän paperinarun päähän kiinni.

Vedä varovasti paperinarun päistä. Näet, että kukkaan taittuu keskustaksi ensimmäinen terälehti. Ota sormilla kiinni ensimmäisestä muodostuneesta terälehdestä ja ala pyörittää kukkaa varovasti pitämällä samalla kiinni kukan alaosasta. Muotoile ruusu haluamaasi muotoon. (Ruusun teko-ohje on myös videossa, johon on linkki jutun lopussa.) Liimaa sitten narun päät kiinni ruusun alaosaan tehdyn pienen taitoksen alle.

Laita kukan alaosaan liimaa ja pyöräytä ruusun aloituksessa taiteltu kolmio ohuiden paperinarujen ympärille liimaten samalla aloituskolmio ruusun pohjaan.

Solmi ruusut kiinni metallirenkaaseen umpisolmuilla samoilla ohuilla paperinaruilla, jotka kulkevat ruusun keskeltä. Jätä narun päät näkyville. Jos avaat narun päitä hieman, kranssista tulee koristeellisempi.

Kranssi viimeistellään led-valosarjalla. Pujottele valosarja renkaan ympärille ruusujen juurelle. Jos olet runsauden ja romanttisuuden ystävä, lisää kranssiin kimalleliimaa. Selkeämmästä tyylistä pitävä solmii vain muutaman ruusun valosarjalla koristeltuun metallirenkaaseen. Voit myös pelkästään kieputtaa valosarjan renkaan ympärille.

Ohje: myymälänhoitaja Mervi Lankinen, Taito Shop Kuopio

Ruusukranssin tekeminen on yksinkertaista. Katso ohjeet videosta:

 

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

02.06.2021 | Vapaalla

Näin valitset oikeanlaisen kylmälaitteen mökille

Olipa mökki sitten täysin varusteltu kakkosasunto tai sähköistämätön piilopirtti, ilman jääkaappia siellä ei pitkään pärjää. Tässä asiantuntijoiden...

28.05.2021 | Vapaalla

Elämän energiaa etsimässä

Elämän Energiaa Etsimässä -sarjassa seikkaileva Reetta kertoo millainen on hänen normaali päivänsä ja mistä hän unelmoi. Kysymyksistä tietenkin...

05.05.2021 | Vapaalla

Pikalatauspisteet helpottavat pitkän matkan liikkumista sähköautolla

Täyssähköautolla pidempiä matkoja taittaessa pikalatauspisteet ovat ehdottomia matkan sujuvuuden kannalta. Pikalatauspisteet mahdollistavat nopean...