Eilisen herkku on herkkua tänäänkin – tee nopeaa ja maukasta ruokaa tähteistä

Takaisin

Suomalaiset kotitaloudet heittävät ruokaa hukkaan 20–30 kiloa henkilöä kohti. Kuusi prosenttia ruoastamme päätyy roskiin, vaikka tähteitä voisi käyttää ruoanvalmistukseen uudelleen. Tähteeksi jääneet keitetyt perunat voi käyttää seuraavana päivänä munakkaaseen tai kuivista leivistä voi taikoa sipulikeiton päälle juustoraasteen kanssa herkullisen kuorrutteen.

Korvaamalla kerran viikossa yhden päivällisen hävikillä pienennät hiilijalanjälkeäsi jo prosentilla. Samalla säästät ruokamenoissa.

Katso vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen: www.saasyoda.fi/

Lähde: Sitra

Pienia_tekoja_banneri

 

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Aurinkosähköjärjestelmä nostaa kiinteistön arvoa

Aurinkosähköjärjestelmän avulla voi säästää nopeasti isonkin summan energiakuluissa. Aurinkopaneelit ovat myös helppo ja ekologinen vaihtoehto...

Säädä koti kesäasentoon loman ajaksi – säästyt turhalta sähkönkulutukselta

Tee nämä asiat kotona, kun olet pitemmän ajan mökillä tai matkoilla. 

Lataatko oikein? Lue vinkit, joiden avulla saat akun kestämään pitempään

Älylaitteiden akut kärsivät vääränlaisesta lataamisesta. Akun elinikä lyhenee, ja pahimmillaan akku voi jopa sytyttää tulipalon.