Eilisen herkku on herkkua tänäänkin – tee nopeaa ja maukasta ruokaa tähteistä

Takaisin

Suomalaiset kotitaloudet heittävät ruokaa hukkaan 20–30 kiloa henkilöä kohti. Kuusi prosenttia ruoastamme päätyy roskiin, vaikka tähteitä voisi käyttää ruoanvalmistukseen uudelleen. Tähteeksi jääneet keitetyt perunat voi käyttää seuraavana päivänä munakkaaseen tai kuivista leivistä voi taikoa sipulikeiton päälle juustoraasteen kanssa herkullisen kuorrutteen.

Korvaamalla kerran viikossa yhden päivällisen hävikillä pienennät hiilijalanjälkeäsi jo prosentilla. Samalla säästät ruokamenoissa.

Katso vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen: www.saasyoda.fi/

Lähde: Sitra

Pienia_tekoja_banneri

 

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Vältä ruuhkahuippuja sähkönkäytössä – säästät luontoa ja kustannuksia

Sähkönkulutus on yleensä korkeimmillaan klo 7–9 ja 18–21. Silloin myös sähkön hinta on korkeampi. Jos vältät sähkönkäyttöä ruuhka-aikoina pienennät...

Kokkaa tehokkaasti – mikro hoitaa lämmityksen parissa minuutissa

Etätyössä ei ole aikaa ruoanlaittoon ja tauollakin teevesi saisi olla jo valmista. Nopeuta ruoanlaittoa käyttämällä apuna mikroa, vedenkeitintä tai...

Ethän huku turhaan tavaraan? – osta vain tarpeellista ja kierrätä

Tavarapaljous tekee kodikkaimmistakin tiloista helposti ahdistavia.