Tehokasta etätyötä Jyväskylässä

Takaisin

Asiantuntijatyön ei nykypäivänä tarvitse olla paikasta riippuvaista. Lumme Energian Keski-Suomesta liikkuvat työntekijät työskentelevät aktiivisesti myös etänä, mikä on mahdollistanut joustavan elämän ja lisännyt hyvinvointia. Puolentoista tunnin matka Mikkelin päämajaan taittuu tarvittaessa autolla ja kesäisin kotikonttorin voi siirtää kesämökille. Lumme Energian Keski-Suomen etätyöntekijöiden taustalla on huikeat 81 energia--alan työvuotta.

Etätyöstä on etua

”Keskittymistä vaativat työt onnistuvat helpommin kotoa käsin”, kertoo Lumme Energian toimitusjohtaja Tapo Lehtoranta. Toimitusjohtajan esimerkki on osoittanut, että etätyö on mutkaton tapa järjestää työtehtävät. Lehtorannan työpäivä koostuu vaihtelevasti asiakkaiden ja sidosryhmien tapaamisista, hallinnon rutiineista ja neuvotteluista.

Myös vaajakoskelainen projektipäällikkö Tero Vänttilä kiittelee etätyön rauhallisuutta. Kotona ei ole toimistoon kuuluvia keskeytyksiä ja hälyä. ”Viikon aikana vietän kolme päivää työskennellen kotona, sillä työni on pääasiassa tietokoneen ääressä istumista”, Vänttilä selventää. Palaverit hoituvat joko etänä netin välityksellä tai kahden toimistopäivän aikana Mikkelissä. Sujuvuus ja jousto mahdollistavat monenlaiset järjestelyt työpaikalla.

”Myynti ja sen johtaminen vievät minua usein ympäri seutua, jolloin kahta samanlaista työpäivää ei ole”, kertoo Palokan Nuutissa asuva Janne Laine. Yritysmyynnin liiketoimintajohtaja hoitaa mielellään etänä etenkin rutiinihommia ja matkaa työyhteisön pariin silloin, kun työtilanne vaatii ideointia ja ryhmä-älyn hyödyntämistä.

Parasta on luonnonläheisyys

Jyväskylässä mukavaa keskustan vilinän lisäksi on luonto. Vesilinna ja sen ympäristö Harju ovat suosikkejani. Vesilinnasta näkee yhdellä silmäyksellä kauas kaupunkiin, kertoo Anneli Laukkanen. Lumme Energian palvelumyyjä työskentelee asiakastietojärjestelmien parissa, jolloin työpäivä pitää sisällään laaduntarkkailua, korjauksia ja opastusta. Asiantuntijatyön vastapainoksi voi rentoutua luonnossa heti Hankasalmen kotitalon vieressä.

Työssään Laukkanen nauttii siitä, että saa olla mukana kehittyvässä sähkönmyyntiyhtiössä. ”Erityisesti etätyön mahdollisuus tekee työstä antoisaa”, Laukkanen kiittelee. Tapaamiset kasvokkain onnistuvat tarvittaessa Mikkelin toimistolla puolentoista tunnin ajomatkan päässä.

Myös Janne Laine ihastelee usein Jyväskylän luontoa ja sen monipuolisuutta. ”Vieraat vien katsomaan tunnelmallista sataman aluetta kesällä ja talvisin Laaja­vuoren aluetta rinteineen.”

Toimistopäivät tukevat yhteisöllisyyttä

Etätyön ilmeisin haaste on työntekijöiden yhteisöllisyyden ylläpito. ”Tavallaan etäpäivinä on hieman ulkona porukasta”, Tapo Lehtoranta pohtii. Nykyajan viestintävälineet kuitenkin mahdollistavat tiiviin yhteydenpidon ja kollega onkin usein vain klikkauksen tai soiton päässä. Myös lähipäivät toimistolla tuovat vuorovaikutusta työntekijöiden välille.

”Etätyössä pitkä työmatka jää pois ja ajattelua vaativa työ sujuu kodin rauhassa joutuisammin”, summaa Laukkanen syitä etätyön ylivoimaisuuteen asiantuntijatyössä. ”Etäpäivät mahdollistavat myös joustavan perhe-elämän”, lisää Lehtoranta. Kesäisin työpisteen voi siirtää vaikkapa mökkimaisemiin Savonlinnaan ja bongata norpan kesken puhelinpalaverin.

 

LUMME_Tapo_LehtorantaTapo Lehtoranta, toimitusjohtaja, Muurame

Paras lounaspaikka Jyväskylässä
”Niitä on useita, vaikea nimetä yhtä ainoaa.”

Ensimmäinen työpaikka
”Varhaisin taitaa olla mainostenjakajan työ, joka kasvatti kuntoa ja mieltä. Lisäksi alkupään töinä olen muun muassa ruokkinut sikoja ja leikannut ruohoa.”

Jyväskylän kaunein paikka
”Jyväsjärven rantaraitti ja sataman ympäristö. Jyväskylä on kehittynyt paljon sinä aikana kun olen seudulla asunut.”

 

LUMME_TeroVanttilaTero Vänttilä, projektipäällikkö, Vaajakoski

Paras lounaspaikka Jyväskylässä
”Tourulan Neste.”

Ensimmäinen työpaikka Jyväskylässä
”Ensimmäinen työni oli yrittäjä-äitini lounasravintolassa. Tiskasin ja paistoin pizzoja.”

Jyväskylän kaunein paikka
”Päijänteen rantamaisemat kesäisin.”

 

LUMME_Anneli-LaukkanenAnneli Laukkanen, palvelumyyjä, Hankasalmi

Paras lounaspaikka Jyväskylässä
”Kahvila Wilhelmiina Nikolain kulmassa.”

Ensimmäinen työpaikka
”Ensimmäinen kesätyöni oli entisen Hankamotellin (nyk. Revontuli) matkamuistomyymälässä ja kahviossa.”

Jyväskylän kaunein paikka
”Vesilinna ja Harju keskellä kaupunkia.”

 

LUMME_JanneLaineHJanne Laine, yritysmyynnin liiketoimintajohtaja, Palokka

Paras lounaspaikka Jyväskylässä
”Harmooni.”

Ensimmäinen työpaikka
”Jos kesätöitä ei lasketa, niin ensimmäinen työpaikkani oli fyysisen energian hankintainsinöörinä Kainuun Energialla.”

Jyväskylän kaunein paikka
”Sataman alue on kesäaikaan mukavan tunnelmallinen ja talvella taas Laajavuoren alue.”

 

 

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

29.09.2020 | blogi

Kohti tasa-arvoisempaa tulevaisuutta

“Tervetuloa meidän tyhmien joukkoon”, vitsaili insinööri-tätini kertoessani korkeakouluun pääsystäni. Matkani kohti insinööriyttä oli alkamassa...

20.02.2020 | Ajassa

EKOenergia -ympäristömerkki Kissakosken energialle

Hirvensalmen Kissakoskesta saatavalle energialle on lokakuussa myönnetty EKOenergia -sertifikaatti uusien vesivoimakriteerien mukaisesti.

Mikko Kuustosen valintoja: Savuttavasta keikkabussista aurinkovoimaan ja sähköautoon

Mikko Kuustonen sanoo, että nyt on vanhojen syntien sovittamisen aika. Maailma ei enää kestä. Hän pohtii maailman tilaa voimakkaimmin lapsiensa ja...