Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Tietoa ja tarinoita energiasta
Asiakkaana 21.11.2018

Mistä tietää, että ekosähkö on oikeasti ekologista?

Markkinoilla kuullaan usein myyntiväite, että toimitettu sähkö on ekosähköä. Sähkön tuotantotapa voidaan varmistaa luotettavasti alkuperätakuilla. Kuluttajan on kuitenkin vaikea tietää, onko ekosähkö vastuullisesti tuotettua.

Sähkömarkkinoilla toimijat myyvät ja ostavat sertifioitua ekosähköä, joka on tuotettu vesi-, bio-, tuuli- tai aurinkovoimalla. Käytännössä näin tuotettu sähkö kuitenkin sekoitetaan jakeluverkossa ydinvoimalla ja kivihiilellä tuotettuun sähköön. On aivan mahdollista myydä ekosähköä, vaikka sitä ei itse tuottaisikaan.

Lainsäätäjä valvoo ekosähkön markkinointia alkuperätakuukaupalla. Sähkö­pörssissä myydään sähkön alkuperän takaavia sertifikaatteja, joiden avulla varmistetaan se, että ekosähkönä ostettu ja myyty sähkö on aina ympäristöystävällisesti tuotettu.

Me Lumme Energialla haluamme varmistua myymämme ekosähkön tuotannon vastuullisuudesta.

Lumme Energia haluaa kehittää yhteistyötä suomalaisten tuottajien kanssa. Ostamme ekosähkömme takuut etuosto-oikeudella valituilta suomalaisilta tuottajilta. Näin tuemme suomalaista uusiutuvaa tuotantoa. Suosimalla suomalaisten uusiutuvien ja ekologisten voimaloiden alkuperätakuita varmistamme, että puhtaan energian merkitys poliittisessa päätöksenteossa ei ainakaan vähene.

Vesisähkösopimuksiemme sähkö on alkuperätodennettua 100 % uusiutuvaa vesivoimaa.

Saat niistä myös Bonusta kaikkialle Suomeen!
Lue lisää ja tee sopimus: lumme-energia.fi

Jätä kommentti tästä artikkelista

Kirjoittamasi kommentit ovat julkisia, julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@lumme-energia.fi

*
*

Lisää luettavaa

Kiikarissa uskollinen asiakas!

Vinkit aurinkosähkön hankkijalle – Kyösti Matiskaisen kokemuksia aurinkosähkön ostosta

Musiikki täytti palvelutalot – Iloa & Energiaa -minikonsertit ilahduttivat kuuden kunnan alueella

Sähkömarkkinakatsaus: Mitä uutta sähkömarkkinoilla?

E-lasku helpottaa elämääsi – näin hoidat laskut turvallisesti ja vaivattomasti