Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Tietoa ja tarinoita energiasta
Ajassa 23.2.2018

WoManager auttaa naisia eteenpäin urallaan – Lumme Energia mukana edistämässä naisjohtajiensa valmiuksia

WoManager johtajuusvalmennus, Xamk

Digiajan WoManager on johtajuusvalmennusta naisille, jotka haluavat kehittää esimiestaitojaan. 

Womanager-valmennus tukee naisten johtajuus-, yrittäjyys- ja digiosaamisen kehittymistä. Se auttaa ymmärtämään digitaalista maailmankuvaa ja kannustaa tarttumaan ajan haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Naisjohtajuuden kehittäminen on yksi hanketta rahoittavan Euroopan sosiaalirahaston toiminnan painopisteistä.

WoManager-valmennuksen takana olevan DigiJoko-hankkeen projektipäällikkö Kaija Villman Xamkin Pienyrityskeskuksesta.

– Valmennuksen hyöty näkyy suoraan omassa toiminnassa osaamisen lisääntymisen ja vahvistuneen verkostoitumisen kautta, kertoo valmennusta toteuttavan DigiJoko-hankkeen projektipäällikkö Kaija Villman Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Pienyrityskeskuksesta. Me autamme naisia eteenpäin urallaan. Tietojen ja taitojen vahvistaminen on osa kokonaisuutta, mutta yhtä suuri osuus on varmuuden ja rohkeuden lisääntyminen – uskallus tarttua haasteisiin ja saavuttaa omat tavoitteet.

Hyviä kokemuksia

Ensimmäinen valmennus on takanapäin. Lähiopiskelupäivinä kuunneltiin alan asiantuntijoita ja  workshopeissa kehitettiin ratkaisuja esille tuleviin aiheisiin. Valmennuksen aikana tehtiin myös yritysvierailuja.

– Mukana oli naisia parista kymmenestä yrityksestä. Palaute on ollut positiivista. Erityisesti kouluttajien asiantuntemusta kiiteltiin. Ryhmässä oli hyvä, voimaannuttava yhteishenki, ja osallistujat saivat paljon oppia ja energiaa myös toisiltaan, kertoo Kaija Villman.

Villman korostaa erityisesti yritysten johdon merkitystä valmennuksen onnistumisessa.

– Esimerkiksi Lumme Energian johto oli vahvasti innostunut valmennuksesta ja näki sen edistävän osaamista. Johdon sitoutuminen onkin monesti avain siihen, että henkilöstön kehittämisestä saadaan hyöty sekä yritykselle että osallistujalle. Se osoittaa, että yrityksessä ollaan tosissaan liikkeellä ja valmennettava kokee osallistumisensa merkitykselliseksi.

Taitoa, yhteistyötä ja verkostoitumista

Energia-ala on miesvaltaista. Alan koko henkilökunnasta naisia on vain 23 % ja ylin johto perinteisesti miesvaltaista.  Lumme Energiassa ylin johto on miesten käsissä, mutta päälliköistä suurin osa on naisia.  Naisjohtajuutta halutaan myös tukea ja kehittää. WoManager-valmennukseen osallistuivat viestintäpäällikkö Johanna Rautio ja tuotepäällikkö Johanna Viskari.

– Valmennus on antanut hyvää tietoa ja sparrausta jokapäiväiseen työhön. Paitsi esimiestaitojen kehittämistä, tämä on meille myös hyvää verkostoitumista.  Saamme olla mukana alueen elämässä ja tehdä konkreettisesti yhdessä asioita ja löytää keinoja, jotka kehittävät aluetta ja ympäristöämme, kertoo Johanna Rautio. – On hienoa olla mukana toiminnassa, joka parantaa naisten asemaa työelämässä laajemmassa mittakaavassa.

Johanna Viskari kiittää erityisesti hyviä asiantuntijoita.

– Lähiopiskelupäivien asiantuntijat olivat todella hyviä. Erityisesti jäi mieleen Susanna Rahkamon koulutuksesta uudenlainen johtamismalli, ”team of teams”, jonka oppeja voi soveltaa työssä joka päivä. Myös verkostojohtamisen käytäntöihin liittyvät asiat olivat hyödyllisiä.

Digiajan WoManager on johtajuusvalmennusta naisille

Valmennus tarjoaa vertaistukea, verkostoja, viimeisintä tietoa ja taitoja sekä uutta intoa arjen johtamisen haasteisiin. Uusi koulutusjakso alkaa huhtikuussa 2018. Lisää tietoa ja ilmoittautumiset: www.xamk.fi/pienyrityskeskus.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Kirjoittamasi kommentit ovat julkisia, julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@lumme-energia.fi

*
*

Lisää luettavaa

Näin sähkömme on tuotettu – myydyn sähkön energialähteet 2017

Porin asuntomessut

Mitä uutta sisustuksessa ja valaistuksessa? – poimintoja Porin Asuntomessuilta

Pääkonttori pilotoi tulevia energiapalveluja – energiankäytön säätö vaikuttaa sähkön hintaan

Sää muuttuu talvisin leudommaksi ja kesäisin kuumemmaksi – pitääkö jo varautua tulviin, voimistuviin tuuliin ja sateisiin?

Lohi lähti vaeltamaan: kalakantojen elvyttämiseksi tehdään nyt kunnolla töitä ja yhä useampi vaelluskala löytää kalatielle